Matematik

funktioner

07. maj 2012 af nejvelda - Niveau: 10. klasse

Hej

Første grads – ret linje: y = ax+b
Anden grads – parabel: y = ax2+bx+c
Tredje grads – hyperbel, omvendt proportionalitet: y = a/x
 

Nogen som kan fortælle mig om ovenstående passer? :/

Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. maj 2012 af YesMe (Slettet)

Den sidste passer ikke helt synes jeg ...


Brugbart svar (2)

Svar #2
07. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Grafen for en omvendt proportionalitet y = a/x er en hyperbel. Men det har intet at gøre med noget af tredje grad.


Brugbart svar (2)

Svar #3
07. maj 2012 af mathon

Første grads – ret linje: y = ax+b
                           ligefrem proportionalitet:  y/x = a
Anden grads – parabel: y = ax2+bx+c
Tredje grads – 
y = ax3+bx2+cx + d
Hyperbel - y = a/x     x ≠ 0
                           omvendt proportionalitet:  y·x = a


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. maj 2012 af D2508 (Slettet)

hvad er tredje grads ligning ??? :S


Brugbart svar (2)

Svar #5
07. maj 2012 af placebo321 (Slettet)

Normalt ses en ligefrem proportionalitet på formen

y = a*x

og en omvendt proportionalitet på formen

y= a/x


Svar #6
07. maj 2012 af nejvelda

okay, det må være en felj, det med tredje grad. Mange tak til jer alle. I er virkelig til stor hjælp! Hvad havde jeg dog gjort, hvis I ikke var her?? :S tak tak!!


Brugbart svar (2)

Svar #7
07. maj 2012 af placebo321 (Slettet)

En tredjegradsligning er en ligning, hvori højeste eksisterende potens af den ubekendte x er den tredje potens. Dvs. ligningens grad bestemmes af den højeste potens af den ubekendte


Brugbart svar (1)

Svar #8
07. maj 2012 af D2508 (Slettet)

#7 forstår det ikke helt :S altså hvis poten til 12 er 4 bestemmer den så hvor høj den er ? :S


Brugbart svar (1)

Svar #9
07. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Hvad mener du med "hvis poten til 12 er 4" ??


Brugbart svar (1)

Svar #10
07. maj 2012 af NejTilSvampe

#8 - 

y = kn·xn + kn-1·xn-1 + kn-2·xn-2 ... k0·x0

er et n'te gradspolynomium.


Brugbart svar (1)

Svar #11
07. maj 2012 af D2508 (Slettet)

 #9 12^4 sådan her ved ikke om du kan forstå det


Brugbart svar (1)

Svar #12
07. maj 2012 af NejTilSvampe

#11 - 12^4 er bare et tal.. Det har intet med polynomier at gøre.


Brugbart svar (1)

Svar #13
07. maj 2012 af D2508 (Slettet)

#11 WTF hvad er det?? er det meningen jeg skal ku' det uden ad i 10.klasse?? eller det noget jeg kommer til at lære`??


Brugbart svar (1)

Svar #14
07. maj 2012 af D2508 (Slettet)

#10 *


Svar #15
07. maj 2012 af nejvelda

er det her ikke en ret linje? y = 2x+3? hver gang man går 2 hen går man 3 op?


Brugbart svar (2)

Svar #16
07. maj 2012 af D2508 (Slettet)

#15 jo det er det :D


Brugbart svar (2)

Svar #17
07. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#15

Jo, det er ligningen for en ret linie.


Svar #18
07. maj 2012 af nejvelda

#13 mener ikke man har tredje trads ligninger i tiende klasse, det er vist først på gym


Brugbart svar (1)

Svar #19
07. maj 2012 af D2508 (Slettet)

#18 Pyhaaaa, troede jeg skulle havde lært det :O


Brugbart svar (0)

Svar #20
07. maj 2012 af NejTilSvampe

Du har heller ikke tredjegradsligninger på gym.. Du har muligvis iklædte andengradsligninger i form af tredjegradsligninger, men så er det heller ikke værere.


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.