Der er lige nu 895 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

Matematik

Cirklens ligning

08. maj 2012 af 
 - Niveau: A-niveau

Hej alle. Der er lige en matematik opgave, som volder mig lidt problemer, da jeg ikke var i skole da det blev gennemgået. Det haster. 

I et koordinatsystem er en cirkel givet ved ligningen x^2+y^2+8x-4y+4=0. Find cirklens centrum og radius:

Jeg starter med at gøre således: 

'x^2+y^2+8x-4y+4+(-4)^2+2^2=0+(-4)^2+2^2

'x^2+y^2+8x-4y+4+(-4)^2+2^2= 20

x^2+8x+(-4)^2+y^2-4y+2^2 = (x-4)^2 og (y+2)^2

Hvad gøre jeg galt? r^2 er nok heller ikke 20, da radius nok skal være et tal uden decimaler

Tak på forhånd

Pablo

Studieportalen.dk anbefaler:



Brugbart svar (1)
08. maj 2012 af 

x2 + y2 + 8x - 4y + 4 = 0

(x2 + 8x) + (y2 - 4y) + 4 = 0

(x + 4)2 - 42 + (y - 2)2 - 22 + 4 = 0

(x + 4)2 + (y - 2)2 = 42



Brugbart svar (1)
08. maj 2012 af 

lidt supplement til #1

(x2 + 8x) + (y2 - 4y) + 4 = 0

(x2 + 8x+42)-42 + (y2 - 4y+22) -22+ 4 = 0

(x + 4)2 + (y - 2)2 = 42

centrum (-4,2) radius 4


Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.