Matematik

Potensudvikling

08. maj 2012 af Pinkeyyy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der en eller anden der ville være så venligt at  give mig et eksempel på en potensudvikling? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. maj 2012 af mathon

eks.

Hundens vægt: 5 - 10 - 15 - 30 - 40 -60
Fodermængde: 85 -140 -190 -320 - 395 - 545

f(x) er daglige fodermængde som funktion af x som er hundens vægt. Dette beskrives ved modellen

f(x) =b*x^a

Skal bestemme tallene a og b.

En hundeejer har to hunde.
Den ene hund vejer 30% mere end den anden.
Hvor mange % mere foder skal den tunge hund have?


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. maj 2012 af JonasMcc (Slettet)

En potensieludvikling er en udvikling på formen

f(x) = b · xa

Hvor a er alle reelle tal. Det kunne også være en potens udvikling som nedenfor

g(x) = 2 · √x 

da 

g(x) = 2 · √x = 2 · x1/2

Et virkeligheds nært eksempel kunne være: planeters omløbstid T (i år) omkring solen og deres middelafstand R (i astronomiske enheder) til solen. Sammenhængen mellem disse kan beskrives ved

T(R) = 1,00 · R1,498

 


Skriv et svar til: Potensudvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.