Kemi

Beregning af mol og koncentration

08. maj 2012 af davidaff (Slettet)

Hej, jeg er gået i stå med disse to opgaver, så håber i kan hjælpe mig:

Opgave 1:

En dicloxallin-tablet indeholder 500 mg. Hvor mange mmol kulstof er der i denne mængde?

(molekylevægt af dicloxallin er 470, 3 g/mol

Jeg har beregnet dette indtil videre: n=m/M <---> n= 0,5g/470,3 g/mol= 1,063 mmol

Men hvad gør man herefter?

Opgave 2:

Hvad er koncentrationen af en HCL-opløsning, når 50 ml 0,150 M NaOH skal anvendes for at neutralisere 10 ml af HCL-oppløsningen?(facit= 0,750 M)

Hvordan beregnes denne?

Mange tak på forhånd:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. maj 2012 af mathon

Opgave 2:

titerligning
                                                         ns = nb

                                                       Vs·cs = Vb·cb

                                                       cs = (Vb/Vs)·cb


                                                       cs = (10/50)·(0,150 M)

                                                       cs = 0,030 M


Svar #2
10. maj 2012 af davidaff (Slettet)

Mange tak for dit svar:)

Er der nogle, der måske også kan hjælpe mig med opgave 1? tak på forhånd:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2012 af mathon

    Hvor mange mmol kulstof er der i 500 mg dicloxacillin

                         16 · (1,063 mmol) = 17 mmol


Skriv et svar til: Beregning af mol og koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.