Matematik

integration ved substitution igen

10. maj 2012 af Mathematica (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, 
har endnu et integral, som jeg ikke forstår, hvordan løses ved substitution. Kan nogen, i en vis detalje, forklare hvilken substitution, der foretages på det vedhæftede billede, og hvordan den legitimeres af sætningen for integration ved substitution?
 

:)

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man sætter y = x/z , dy = dx / z . Derved er

dx / √(z2 + x2) = dx / (z·√(1 + (x/z)2)) = dy / √(1 + y2) .

Når x gennemløber intervallet [0;L] , gennemløber y så intervallet [0 ; L/z] .


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2012 af peter lind

(z2+x2)dx = (1+(x/z)2)*z-1dx = (1+(x/z)2)d(x/z) = (1+y2)dy med y = x/z


Skriv et svar til: integration ved substitution igen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.