Der er lige nu 2054 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

Matematik

eks..

12. maj 2012 af 
 - Niveau: B-niveau

 For en bestemt plantesort kan sammenhængen mellem hvor mange planter man dyrker pr. kvadratmeter, og hvor meget den enkelte plante vejer, beskrives ved funktionen:

F(x) = 175000*x ^-1,5

Hvor x er antal dyrkede planter pr. kvadratmeter og f(x) er den enkelte plantes vægt, målt i gram.

a) hvor mange procent falder den enkelte plantes vægt hvis man øger antallet af dyrkede planter pr. kvadratmeter med 25%?

 

Så er fremskrivningsfaktoren vel 1,25.

 

skal man så ikke bare sætte 1,25 på x's plads?           

            F(x) = 175000*1,25 ^-1,5

Studieportalen.dk anbefaler:
Biologi
Hentet af 1107
Engelsk
Hentet af 53
Matematik
Hentet af 73
Tysk
Hentet af 165
Dansk
Hentet af 224
Matematik
Hentet af 1566
Virksomhedsøkonomi
Hentet af 343
Dansk
Hentet af 556



Brugbart svar (0)
12. maj 2012 af 

Du skal sætte 1,25x på x plads

F(1,25x)=175000*(1,25x)?1,5 =175000*1,25-1,5*x-1,5 =F(x)*....



19. maj 2012 af 

når jeg siger F(1,25) = 175000*1,25 -1,5 på lommeregneren får jeg : F(1,25)=125220



Brugbart svar (0)
19. maj 2012 af 

#2

Man skal beregne

[ (F(1,25x) - F(x)) / F(x) ] · 100% = [ 1,25-1,5 - 1] · 100% = [ 0,7155 - 1 ] · 100% = ...


Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.