Fysik

Q-værdi for henfald af plutonium-241

12. maj 2012 af Klogere (Slettet) - Niveau: A-niveau

Plutonium-241 henfalder ved betahenfald, og det skal vises, at dette henfalds Q-værdi er lig med 3,3*10^15 J.  

Jeg har anvendt følgende formel: Q=-?m*c^2, hvor nuklidernes masser samt elektronens masse er aflæst i databogen. Problemet er, at jeg ikke får den ønskede Q-værdi på 3,3*10^15 J, men noget der afviger en del fra denne værdi. Skyldes det, at jeg ikke medregner antineutrinoens masse?

Er der nogen, der vil forsøge at beregne henfaldets Q-værdi og beskrive, hvordan I beregner den, hvis i i givet fald får det ønskede resultat?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2012 af mathon

                     
                                  24194Pu   --->   24195Am   +   0-1e   +  ~v

                       

                                 -Δm = -(241,056823 u - 241,056845 u) = 2,2·10-5 u = 3,65319·10-32 kg

                                 Q = |Δm| · c2 = (3,65319·10-32 kg) · (2,99792·108 m/s)2 = 3,28·10-15 J


Svar #2
12. maj 2012 af Klogere (Slettet)

Tusind tak for dit svar 


Skriv et svar til: Q-værdi for henfald af plutonium-241

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.