Studievalg og videregående studie

Erhvervsøkonomi

12. maj 2012 af rikm (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej Alle.

Jeg overvejer at læse erhvervsøkonomi som min videregående uddannelse.

Kan nogen fortælle mig, i hvor høj grad man har statistik? Og hvilken type matematik kan hovedsagligt arbejder med?

Jeg går i 3g og har MatA.

Vh Rikke.


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. maj 2012 af emul0c

Hvis du tænker på at læse erhvervsøkonomi på handelshøjskolen, HA-almen, så kan du forvente at hverken matematiken eller statistiken er super avanceret.
Hvad angår statistik ved jeg ikke hvordan man skal forklare niveauet, da man jo selvfølgelig ikke har dækket alt i matematik på A-niveau; men det er "let nok" til at de fleste kan følge med.
Hvad angår matematik så er der ikke noget der er mere avanceret end det du har haft i Mat A. Det er primært differentiering og ligninger med flere ubekendte - meget mere avanceret bliver det ikke.


Svar #2
21. maj 2012 af rikm (Slettet)

Tusind tak for svaret.

Er dog stadig i tvivl, idet jeg i bund og grund ikke kender så meget til faget erhvervsøkonomi. Jeg overvejer at kombinere psykologi og erhvervsøkonomi på CBS, idet jeg ikke vil læse psykologi udelukkende. 

Er der nogle med/har du emul0c andre erfaringer omkring faget erhvervsøkonomi, som jeg bør have med i overvejelserne? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. maj 2012 af emul0c

Jamen så vil jeg vende den om og skrive: Hvad vil du gerne lave når du er færdig? For at være 100% ærlig, så er mit indtryk af kombinationsuddannelserne på CBS ikke super gode - man begrænser sig selv meget, og vralter sådan lidt imellem to ting.
Hvad angår "faget" erhvervsøkonomi, så er det jo ikke blot ét fag du læser en hulens masse i, men en kombination af mange forskellige fag: Mikroøkonomi, makroøkonomik, afsætning, finansiering, organisationsanalyse osv. osv.

Men synes du skal tænke over hvad du tror du måske gerne vil arbejde med når du er færdig :-)


Svar #4
31. maj 2012 af rikm (Slettet)

Hvordan mener du, at man begrænser sig selv? Vil du prøve at uddybe dette? Kan man tale om, at kurserne inden for erhvervsøkonomi i kombi. med psykologi generelt er lavere i ECTS?

Jeg (tror), at det er det menneskelige perspektiv (i virksomheden og ud af virksomheden), der fangede mig, da jeg så uddannelsen. Jeg forestiller mig, at kombinationen frem for kun psykologi for eksempel, selvfølgelig kunne gøre mig fagligt breddere orienteret og på den måde mere attraktiv? For jeg er også interesseret i det økonomiske aspekt og har i gymnasiet været glad for matematik.

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. juni 2012 af emul0c

Nej det er ikke lavere ECTS på nogen måde, og det er sikkert også super spændende og niveauet lige så højt. Jeg tænker mere på, at læser du f.eks. HA-filosofi, så har du begrænset dig selv på hvilken overbygning på cand.merc du kan komme ind på (uden ekstra oplæsning) - og min erfarring siger mig, at virksomhederne ikke 100% ved hvad de skal bruge en HA-filosofi til; fordi de er ikke økonomer, det er de slet ikke dygtige nok til - men de er heller ikke filosoffer; så tror lidt at virksomhederne efterfølgende ikke rigtig ved hvad de skal bruge de personer til, og hvorfor de skulle ansætte sådan nogle frem for rene økonomer eller rene filosoffer (hvis det nu er det man vælger imellem).


Dermed ikke sagt at man ikke godt kan få jobs - min holdning er blot at virksomhederne ikke rigtig ser hvad de skal bruge dem til.
Det kan også sagtens være at man kan få jobs som HA.psych - men hvis jeg skulle vælge helt subjektivt; så hvis det er i den retning man gerne vil - så ville jeg nok hellere læse Psykologi på universitetet, og så senere kombinere det med noget erhvervsforståelse. Men det er jo selvfølgelig min subjektive holdning.

Jeg tror godt du kan forvente at matematikken er på et super lavt niveau på HA psykologi, ligeledes med økonomien. Ved i hvert fald fra f.eks. HA.jur, at alt deres "økonomi"-forsåelse kommer fra ét fag kaldet erhvervsøkonomi, hvor man nærmest prøver at lære en lille smule af hvert i ét lille fag. Jeg antager at det er det samme med psykologi; hvor den primære vægt ligger på psykologi; men uden at du rent faktisk bliver psykolog.

Men ovenstående er selvfølgelig blot min holdning.


Skriv et svar til: Erhvervsøkonomi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.