Der er lige nu 2424 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

Matematik

ligninger

13. maj 2012 af 
 - Niveau: C-niveau

 

 en opgave står der:

1) for hvilke tal c, har -2x2 - 24x + c = 0 ingen løsninger?
2) Bestem b, så 4x2 + bx + 9 = har netop én løsning.

 

 

Studieportalen.dk anbefaler:
Matematik
Hentet af 309
Matematik
Hentet af 58
Matematik
Hentet af 622
Fysik
Hentet af 130
Matematik
Hentet af 204
Matematik
Hentet af 440
Matematik
Hentet af 39
Matematik
Hentet af 449



Brugbart svar (0)
13. maj 2012 af 

1) brug at diskriminanten skal være negativ

2) brug at diskriminanten skal være 0 eller at polynomiet så skal kunne skrives 4*(x-r)2



Brugbart svar (0)
13. maj 2012 af 

Den generelle 2.grads ligning   ax2 + bx + c = 0

har ingen rødder hvis  b2 - 4ac < 0

har en dobbeltrod hvis  b2 - 4ac = 0

har to forskellige rødder, hvis b2 - 4ac > 0 .



13. maj 2012 af 

skal man så udregne det eller kan man skrive det i opgaven?  er helt ude og svømme med det her



Brugbart svar (1)
13. maj 2012 af 

Svømme hvor henne?

---

"Experience is the name every one gives to their mistakes." - Oscar Wilde



Brugbart svar (0)
13. maj 2012 af 

1) for hvilke tal c, har -2x2 - 24x + c = 0 ingen løsninger?

ingen reelle løsninger
            er
                                                når d = b2 - 4·a·c < 0
                        dvs
                                                (-24)2 - 4·(-2)·c < 0

                                                576 + 8c < 0

                                                72 + c < 0

                                                c < -72



Brugbart svar (0)
13. maj 2012 af 

2) Bestem b, så 4x2 + bx + 9 = har netop én løsning.

netop én løsning
kræver

                                                              d = b2 - 4·a·c = 0

                        dvs              
                                                               b2 - 4·4·9 = 0  

                                                               |b|2 - 144 = 0

                                                               |b|2 = 122

                                                               |b| = 12

                                                               b = ±12


 



13. maj 2012 af 

så havde jeg lavet opgave b rigtigt men mange tak for hjælpen (: nu gik der et lys op for mig


Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.