Der er lige nu 1293 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

Matematik

a & b, HJÆLP!

15. maj 2012 af 
 - Niveau: C-niveau

Jeg sidder med matematik aflevering og skal lige bruge lidt hjælp :-) 
Opgaven lyder: 
Bremselængden y(målt i meter) for en lastbil er givet ved: 
y = b*xa
Hvor farten (målt i km/t) 
Når lastbilen kører med 60km/t, har den en bremselængde på 26 meter. 
Hvis lastbilen øger sin hastighed med 20%, vokser bremselængden med 44% 
a. bestem a & b 
^^ det kan jeg ikke finde ud af, håber nogle kan hjælpe mig!

Studieportalen.dk anbefaler:
Andet
Hentet af 302
Engelsk
Hentet af 174
Matematikvideo
Set af 3636
Engelsk
Hentet af 91
Engelsk
Hentet af 414
Engelsk
Hentet af 239



Brugbart svar (0)
15. maj 2012 af 

Det vides, at

26 = b · 60a , og

b · (1,20x)a = 1,44 · b · xa

Bestem nu a og b .



15. maj 2012 af 

Jeg forstår ikke helt?



Brugbart svar (0)
15. maj 2012 af 

#2

Prøv at forklare, hvad det er, du ikke forstår helt. b og x forsvinder jo ved forkortning fra den sidste ligning, så du har to ligninger i de to ubekendte a og b, og den sidste ligning indeholder kun a.



Brugbart svar (0)
15. maj 2012 af 

                       

                                                   y2/y1 = (x2/x1)a

                                                  1,44 = 1,20a

                                                                   1,202 = 1,20a

                                                                   a = 2
hvoraf

                                                   y = b·x2 
og
                                                   26 = b·602

                                                   b = 13/1800

dvs
                                                   y = (13/1800)·x2

 

                                      


Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.