Kemi

masse%

17. maj 2012 af fati39 - Niveau: C-niveau

hej

jeg har en opgave som jeg i tvivl om min svar er det rigtigt.

opløsningens densitet er 1,0064g/ml.

-beregn masseprocent af HNO3 I salpetersyre- opløsningen.

jeg har beregnet MW HNO3 =63.018g/mol

c(HNO3)= P(HNO3)/M(HNO3)= 1.0064g/ml/63.018g/mol= 0,01597mol/ml

0,01597mol/ml * 100%= 1.597

er mit svar rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2012 af mathon

M(HNO3) = sum({1,1,3}*{1.008,14.007'15.999}) g/mol = 63,012 g/mol

                     p = 102·c·M/d = 102·c·(63,012 g/mol) / (1006,4 g/L) = (6,26113 L/mol) · c


Svar #2
17. maj 2012 af fati39

for det først takker jeg mange gang for at bruge din tid for mig, men min opgave facit er 1.5% .

jeg er i tvivl om jeg regner  rigtigt eller ej ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2012 af mathon

det er ikke rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. maj 2012 af mathon

                  CH3COOH-opløsningens densitet er 1,0064g/ml
  dvs          
                  0,7701 M
  (opslag + interpolation)

  hvoraf
                 
p = (6,26113 L/mol) · (0,7701 mol/L) = 4,8

                 

  en CH3COOH-opløsning med densitet 1,0064 g/ml
  har masseprocenten
                                          4,8
 


Skriv et svar til: masse%

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.