Kemi

Syntese af ferrosulfat

17. maj 2012 af fedtmule45 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hvordan laver man gør man her?

Masse jern, (ståluld):  3,00 g.

Masse, (teoretisk), af FeSO4 • 7 H2O:

Masse, (teoretisk), af FeSO4 • 4 H2O:

Masse, (teoretisk), af FeSO4 • H2O :


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2012 af mathon

bregn Fe-masseprocenten i de tre molekyler

FeSO4 • 7 H2O:             
sum({1,0,0,0}*{55.847,32.065,15.999,18.02}) / sum({1,1,4,7}*{55.847,32.065,15.999,18.02}) = 0,200 =
                                                                                                                                                      20%

 

FeSO4 • 4 H2O:             
sum({1,0,0,0}*{55.847,32.065,15.999,18.02}) / sum({1,1,4,4}*{55.847,32.065,15.999,18.02}) = 0,249 =
                                                                                                                                                      24,9%

 

FeSO4 • 7 H2O:             
sum({1,0,0,0}*{55.847,32.065,15.999,18.02}) / sum({1,1,4,1}*{55.847,32.065,15.999,18.02}) = 0,329 =
                                                                                                                                                      32,9%

 

 


Skriv et svar til: Syntese af ferrosulfat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.