Matematik

Ligningsssystemer med to ubekendte??

28. maj 2012 af mimok (Slettet)

Hvordan løser jeg ligningssystemer med to ubekendte? her er opgaven:

a)
-x+2y=1
2x-3y=-1


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2012 af HanneJH (Slettet)

isolerer x i ligning 1. 

indsætter x i ligning 2. 

isolerer nu y i ligning 2. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2012 af mathon

 

         I:     -x + 2y = 1                             I multipliceres med 2 og kaldes III
         II:    2x - 3y = -1

         III:   -2x + 4y = 2
         II:     2x - 3y = -1                           II og III adderes

                         y = 1                            som indsat i   I:     -x + 2y = 1   giver

               -x + 2·1 = 1

                         x = 1


 


Skriv et svar til: Ligningsssystemer med to ubekendte??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.