Matematik

Ligefrem og omvendt proportional

29. maj 2012 af TinnaL (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogen som kan give mig en forklaring på hvad ligefrem- og omvendt proportinoalitet betyder? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2012 af mathon

proportion = forhold
        
     når to positive variable størrelser x og y
     varierer således,
                                       når x bliver n gange større, bliver y n gange større og omvendt
                 hvilket kan
                 udtrykkes
                                               y / x = k(onstant)
                                eller
                                               y = k·x           grafmæssigt en ret linje gennem (0,0)

     kaldes størrelserne x og y ligefrem proportionale

 

     når to variable størrelser x og y
     varierer således,
                                       når x bliver n gange større, bliver y n gange mindre og omvendt
                 hvilket kan
                 udtrykkes
                                               y · x = k(onstant)
                                eller
                                               y = k/x           grafmæssigt en ligesidet hyperbelgren i 1. kvadrant
                                                           men
                                                                    grafmæssigt    y = k·x-1   en ret linje gennem (0,0)

     kaldes størrelserne x og y omvendt proportionale

 

                                                                    
                                    


Skriv et svar til: Ligefrem og omvendt proportional

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.