Dansk

NOVELLE!!! HJÆLP

30. maj 2012 af Dellemus (Slettet)

Det haster!!!

Kan man godt starte en novelle sådan her

 

Mit navn er Ole, og jeg har nu boet på gaden i snart 13 år. De fleste vil nok kalde mig hjemløs, men jeg foretrækker at blive kaldt eventyrer. Det eneste jeg ejer er et par slidte jeans der snart har suget så meget vand at hvis man vred dem over en 2 liter flaske ville det flyde over, og så en gammel gul regnfrakke, som ikke er vandtæt mere. Jeg drømmer hver dag om den dag jeg får råd til en flot villa med udsigt over havet, så jeg kan se det hvide skum der bliver skubbet op på den fine strand. Jeg havde faktisk engang tag over hovedet, hvilket minder mig om en historie jeg gerne vil fortælle.

En eftermiddag da jeg sad med min nypressede kaffe i hånden, brød helvedet løs, fogeden kom på besøg.....

 

Altså med at man siger at man vil fortælle en historie 

PLEASE HJÆLP!!!!! <3


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. maj 2012 af Nilletøz (Slettet)

Mit umiddelbare bud er "nej", men det skyldes måske mest mine egne meninger om noveller, hvor det virker forkert at starte på den måde. Jeg giver lige lidt fra min bog "Skrivekogebogen": 

"Novellen er kendetegnet ved en enstrenget handling, der kun har et begrænset persongalleri og udspiller sig få steder". 

Genrekarateristika: 

- Teksten har en begyndelse, midte og slutning. Begyndelsen er oftest in-medias res (altså starter lige på), og afslutningen kan godt være (og er ofte) åben. 

 - "Historiens kerne er en konflikt, der bliver skæbnesvanger for hovedpersonen". Det vil sige, at der skal ske en tydelig ændring for personens liv eller måde at leve sit liv på.

- "Teksten har et fortolkningspunkt, hvor personerne og/eller læsren indser konsekvenserne af de forandringer, der er sket".

Man får typisk ikke mere at vide om personerne end, hvad der er nødvendigt for handlingen. 

Noveller har et skæbnepræg. Det vil sige, at de bygger op til en enkel situation/begivenhed, der udlæser/bestemmer, hvad der videre skal ske. 

Først bør man finde en konflikt. Det kan være indre eller ydre konflikter. 

Eksempler på indre: tvivl, samvittighedsnag, jalousi. Eksempler på ydre kan være interessemodsætninger, f.eks. mand/kvinde, barn/voksen, elev/lærer, arbejdstager/arbejdsgiver. 

 


Svar #2
30. maj 2012 af Dellemus (Slettet)

Tak (:


Skriv et svar til: NOVELLE!!! HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.