Der er lige nu 262 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

Matematik

forskel!

02. juni 2012 af 
Patteguf (Slettet)

Er der forskel mellem ligefrem proportionalitet og omvendt proportionalitet? Begrund svar.

Studieportalen.dk anbefaler:
Biologi
Hentet af 92
Biologi
Hentet af 227
Biologi
Hentet af 32
Engelskvideo
Set af 24968



Brugbart svar (0)
02. juni 2012 af 

Ja, der er forskel.

Ligefrem proportionalitet mellem x og y:   y = a·x , a ≠ 0   (forholdet mellem sammenhørende x- og y-værdier er konstant)

Omvendt proportionalitet mellem x og y:  y = a/x , a ≠ 0   (produktet af sammenhørende x- og y-værdier er konstant)



Brugbart svar (0)
02. juni 2012 af 

Ja der er forskeld

ligefrem proportionalitet mellem a og b betyder at når a vokser, så vokser b også

funktion y=a*x    hvor a kaldes proportionalitets faktoren

omvendt propornalitet mellem a og b betyder at når a vokser aftager b

funktion y=a/x



Brugbart svar (0)
02. juni 2012 af 
studienord (Slettet)

Ja.

To størrelse, x og y er ligefrem proportionale, når den ene værdi fremkommer ved at man ganger den anden med en konstant faktor, fkes. y= k*x, hvor k er en konstant, proportionalitetsfaktoren

 

To størrelse ,x og y er omvendt proportionale, når 

y= k* 1/ x ⇔ y * x = k 

hvor k er en konstant, proportionalitetsfaktoren

---

"Være den bedste af uanset hvad du er " 

 Mvh.

 Studienord 


Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.