Der er lige nu 1474 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

Matematik

Integraler

02. juni 2012 af 
 - Niveau: A-niveau

Hej,

 

Hvordan kan det være at ∫  (cos(ln(x)))/2x har facit  1/2 sin(lin(x))+k? 

Håber i kan hjælp

Studieportalen.dk anbefaler:
Matematik
Hentet af 118
Matematik
Hentet af 136
Matematik
Hentet af 571
Matematik
Hentet af 814
Fysik
Hentet af 611



Brugbart svar (0)
02. juni 2012 af 

Prøv at differentiér stamfunktionen.



02. juni 2012 af 

hvorfor skal jeg differntier stamfunktionen? 

 



Brugbart svar (0)
02. juni 2012 af 

∫ f(x) dx  =  F(x)     ⇒   F ' (x)  =  f(x)



Brugbart svar (0)
02. juni 2012 af 

Når man skal eftervise, at en funktion F(x) er en stamfunktion til f(x), er det simpleste den direkte metode som angivet af SECC i #3 at differentiere tilbage fra stamfunktionen til integranden.

Alternativt kan man integrere ved at benytte substitutionen t = ln(x) , dt = (1/x) dx , hvorfor

∫ cos(ln(x))/(2x) dx = (1/2)·∫ cos(t) dt = (1/2)·sin(t) + k = (1/2)·sin(ln(t)) + k


Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.