Der er lige nu 125 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

Matematik

brøk!

03. juni 2012 af 
 - Niveau: C-niveau

x  / 1/3 - 1/4  + 2/3 = 2



Brugbart svar (1)
03. juni 2012 af 
studienord (Slettet)

saml på begge sider  fås: 

x / 4-3 /12 = 6/3 - 2/3

12*3 = 4

x = 1/ 9  

 

 

---

"Være den bedste af uanset hvad du er " 

 Mvh.

 Studienord 



Brugbart svar (0)
03. juni 2012 af 

Hvordan kommer man fra "12*3 = 4" til x = 1/9 ?

Som opgaven er skrevet, er ligningen

x/(1/3) -(1/4) + (2/3) = 2 , der har løsningen

x = (1/3) · (2 - (2/3) + (1/4)) = 19/36

Men det er jo umuligt at vide, om der menes den ligning, eller

x / (1/3 - 1/4) + (2/3) = 2 , med x = (4/3)·(1/12) = 1/9 , eller

x / (1/3 - 1/4 + 2/3) = 2 , med x = 2·(3/4) = 3/2

Det er vigtigt at sætte parenteser korrekt.



03. juni 2012 af 

SUPER TAK STUDIENORD :)  

andersen jeg kan godt se at du altid brokker sig når Studienord har svaret: Hvor er det barnligt!!!  


Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.