Matematik

Gør rede for at linjen er tangent til grafen for f

03. juni 2012 af Katrine1990 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej med jer,

Som overskriften siger, skal jeg gøre rede for at linjen er tangent til grafen for f.

Jeg har prøvet at sætte grafen og linjen lig med hinanden med får to x'er, som selvfølgelig ikke er korrekt. 

Er det måske forkert, som jeg laver?

Vh

Katrine

(Jeg har vedhæftet et billede af selve opgaven)

Vedhæftet fil: Untitled2.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2012 af nielsenHTX

Tangentlinjen opfylder at f(x) og tangenten har et fællespunkt. så rigtigt nok skal du løse

f(x)=9x+8.

Men i det punktet har de jo også samme hældning. så hvis det er en tangent så skal det også opfylde at

f '(x0)=9 i punktet.

(og det gør kun af af løsningerne)

 


Svar #2
03. juni 2012 af Katrine1990 (Slettet)

altså skal jeg differetiere f(x), sådet bliver

3x^2 - 6x = 9

er det korrekt? og hvad gør jeg så videre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2012 af nielsenHTX

#2

ja f '(x)=3*x^2-6*x

f(x)=9x+8 har løsnigerne x=5 eller x=-1.

f '(5)=45

f '(-1)=9

altså er y=9x+8 tangent i punktet (-1,f(-1))


Svar #4
03. juni 2012 af Katrine1990 (Slettet)

1000 tak for hjælpen!!! :D nu forstår jeg endelig dette :D


Skriv et svar til: Gør rede for at linjen er tangent til grafen for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.