Kemi

ethanol redox

04. juni 2012 af FosuZ (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kan ethanols carbon både have redoxtallet -1 og -2 alt efter hvilken reaktion den er med i?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. juni 2012 af 012343210

nej.... 


Svar #2
04. juni 2012 af FosuZ (Slettet)

tak


Svar #3
07. juni 2012 af FosuZ (Slettet)

hvad så med

C6H12O6 --->2CO2+2CH3CH2OH             Ethanol = -2

CH3CH2OH+O2 ---> CH3COOH+H2O       Ethanol =-1

?

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. juni 2012 af 012343210

redoxtallet for karbonatomet hvor alkoholden sidder har værdien 1 begge steder <- det må være +1 og ikke -1, da O har -2


Svar #5
07. juni 2012 af FosuZ (Slettet)

I første reaktion er hele molekylet med pga. reaktionen CH3CH2OH                   2C+6(+1)+1(-2)=0       C=-2 (ethanol)

I anden reaktion er CH3 uforandret så den tælles ikke med (CH3)CH2OH         C+3(+1)+1(-2)=0          C=-1 (ethanol) 

Hvis ethanol er 1 i første reaktion, vil der ske en oxidation på 8 og en reduktion på 2, så mangler der 6 elektroner.  


Svar #6
07. juni 2012 af FosuZ (Slettet)

hvis ethanol er -1 skulle der stå til sidst.


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. juni 2012 af 012343210

beklager, havde kun set det som du kiggede på det ene kulstofatom. Det er selvfølgelige muligt at der forskel på de 2 kulstofatomers redoxtal i en kulstofforbindelse, men hvis du kun kigger på det ene vil det altid være det samme.

 

Og du har ret -1 er korrekt, glemte lige hydrogen;)


Svar #8
07. juni 2012 af FosuZ (Slettet)

okay, så har jeg langt om længe forstået det :)


Skriv et svar til: ethanol redox

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.