Matematik

Mat

11. juni 2012 af matamatika (Slettet)

Hey, nogen som evt kan hjælpe?

 

En funktion f er bestemt ved
F(x) =x4 +8x3+18x2+16x+5
a) løs ligningen F(x) =0
b) bestem F´(x), og bestem monotoniforholdene for f

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2012 af 012343210

a)

1. F(x)=∫f(x)

∫m*x^n=1/(n+1)*m*x^(n+1) <- benyt denne til at integrere dine led.

2. Løs den 3 grads ligning du får.

 

b)

1. differentier ved brug ad (m*x^n)'=n*m*x^(n-1)

2. differentier igen og sæt lig med nul<- Herved finder du punkterne hvor den hverken er stigende eller voksende

- Bagefter sætter du værdier ind i f'(x) mellem de værdier du har fundet og hvis f'(x) er posetiv er den stigende og hvis den er negativ er den aftagende.


Skriv et svar til: Mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.