Der er lige nu 1249 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

Matematik

Funktioner

19. juni 2012 af 
 - Niveau: A-niveau

Hej er der nogen der lige kan hjælpe mig med at svare på et eksamens spm.

(...)Desuden skal du komme ind på differentialkvotient for funktionen f(x)=ax+b  og på arealer under lineære grafer.

Studieportalen.dk anbefaler:
Matematik
Hentet af 105
Matematik
Hentet af 640
Matematik
Hentet af 1065
Matematik
Hentet af 79
Matematik
Hentet af 1684
Matematik
Hentet af 91
Matematik
Hentet af 43
Matematik
Hentet af 75
Matematik
Hentet af 119



Brugbart svar (0)
19. juni 2012 af 

Differentialkvotienten for en ret linje givet ved f(x) = a*x + b er altid f'(x0) = a, hvor x0 er en vilkårlig x-værdi. Differentialkvotienten er en konstant for førstegradspolynomier, idet differentiation af f(x) = a*x + b leder til f'(x) = a.

Arealet under lineære grafer er givet ved det bestemte integrale i det givne interval. Det lyder, som om der fiskes efter et forskel på arealer under lineære grafer og arealer under andre slags grafer. Det kunne være, at arealer under lineære grafer, er de eneste arealer, der med præcision kan beskrives ved interpolation, meen det behøver du ikke sige :D



19. juni 2012 af 

Tak :)



Brugbart svar (0)
19. juni 2012 af 

Du kan jo sagtens vise, at arealet af punktmængden  { (x ; y) | 0 ≤ x1 ≤ x ≤ x ∧  0 ≤ y ≤ f(x) }

=  { (x ; y) | 0 ≤ x1 ≤ x ≤ x2  ∧  0 ≤ y ≤ a·x + b  }  hvor  f(x) = a·x + b , ved hjælp af integralregning, er det samme som arealet, beregnet efter arealformlen for den trapez, punktmængden repræsenterer. Arealet af denne trapez er, uden brug af integralregning,

½·(x2 - x1)·(a·x1 + b   +   a·x2 + b)  Reducér dette udtryk og verificér identiteten.



Brugbart svar (0)
19. juni 2012 af 

Trapezmetoden? Interpolation er næppe en del af pensummet, er det?
For medmindre det er tilfældet, må der findes en anden metode.


Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.