Matematik

eksponential ligning med Log regl

19. juni 2012 af Maria1754 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg skal have lavet en eksponential ligning hvor en af følgende regler skal bruges? 

her er regnereglerne:

 log?(a*b)=log?a+log?b
log?(a/b)=log?a-log?b
log?(a^x )=x*log?a


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2012 af mathon

                

                               ...du skal bruge to regler

                             
                                 log(y) = log(a)·x + log(b)

 


Svar #2
19. juni 2012 af Maria1754 (Slettet)

er helt på spanden kan ikke finde ud af at få isoleret x i den der. er ikke særlig gode venner med ligninger


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juni 2012 af mathon

 

                           ...du skal isolere y


Svar #4
19. juni 2012 af Maria1754 (Slettet)

ja se der kan du se hvad jeg mener er helt lost :)


Svar #5
19. juni 2012 af Maria1754 (Slettet)

det er en vildt god ligning men kan ikke løse den vil du ikke nok hjælpe mig og forklare hvad du gør?


Brugbart svar (1)

Svar #6
19. juni 2012 af mathon

 

                                  log(y) = log(a)·x + log(b)

                                  log(y) = log(b) + log(a)·x                      brug regel 3) fra højre mod venstre

                                  log(y) = log(b) + log(ax)                       brug regel 1)  fra højre mod venstre

                                  log(y) = log(b·ax)                                 to tal med samme logaritme er identiske

                                  y = b·ax

 

 

 


Svar #7
19. juni 2012 af Maria1754 (Slettet)

iiiih 1000 tak :) nu bliver jeg så bare i tvivl om hvorvidt jeg har lavet denne opgave rigtig? https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1211797#1211908

 


Brugbart svar (1)

Svar #8
19. juni 2012 af mathon

du har jo ikke regnet noget
                 i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1211797#1211908

men reglerne er rigtige


Svar #9
20. juni 2012 af Maria1754 (Slettet)

vil du ikke nok også hjælpe mig med den så? det er virkelig vigtige ting for mig som skal bruges til eksamen, så sætter virkelig stor pris på din hjælp!


Skriv et svar til: eksponential ligning med Log regl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.