Der er lige nu 930 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

Matematik

Trigonometri - Bevis

22. juni 2012 af 
 - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen

Jeg har en eksamen her snart og jeg skal bevise denne formel:

T = 1/2 · a · b · sin(C)

Jeg håber virkelig at der er nogen der kan hjælpe mig :)

Studieportalen.dk anbefaler:



Brugbart svar (0)
22. juni 2012 af 

se fil

husker at

T=½*højde * grundlinje.

da grundlinjen er siden b er

T=½*b*højden.

med sin i en ret trekant er sin(C)=h/a⇔h=a*sin(C) derfor er

T=½*a*b*sin(C)

samme fremgangsmåde viser at

T=½*c*b*sin(A) og T=½*a*c*sin(B)

 

 

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.