Der er lige nu 2498 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

Kemi

Fra unit til molarmasse

22. juni 2012 af 
 - Niveau: C-niveau

Hej. sidder og læser til eksamen, men ved ikke hvordan man går fra unit til molarmasse? 

På forhånd tak.

Studieportalen.dk anbefaler:
Kemi
Hentet af 162



Brugbart svar (0)
22. juni 2012 af 

                     
                                            1 g = NA u

 



Brugbart svar (0)
22. juni 2012 af 

En atoms masse i unit er det samme som en atoms molare masse. En oxygen atom vejer fx. 16 unit, det betyder samtidigt at 1 mol oxygen vejer 16 g. Det gaelder for alle atomerne.



Brugbart svar (0)
22. juni 2012 af 

molet

            

Vedhæftet fil: MOL-enheden.doc


Brugbart svar (0)
23. juni 2012 af 

  når ét atom/molekyle
  har
                              massen {M} u
  har molet
                              massen NA·{M} u = {M}·(NA·u) = {M} g

 

       molekylmassetallet i units er lig med molmassetallet i gram


Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.