Der er lige nu 569 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

Kemi

Buffer - Mængden af Tris base

25. juni 2012 af 
 - Niveau: Videregående

Fremstil 200 mL af en 50M Tris-HCL buffer (Tris base M=121,14 g/mol)

Hvor meget Tris base skal afvejes? 

Håber meget at nogen kan hjælpe, på forhånd tak :)



Brugbart svar (0)
26. juni 2012 af 

50 M...??? Det lyder usandsynligt koncentreret :)

Ikke desto mindre, så er fremgangsmåden således:

Husk at 50 M er det samme som 50 mol/L, hvilket måske gør det lidt nemmere rent forståelsesmæssigt, at n/V = C og at n = m/M. Indsættes n = m/M i n/V = C fås

C = (m/M)/V . Du har C (50 mol/L), M (121,14 g/mol) og V = 0,200 L. Så isolerer du m, og finder massen,

C = (m/M)/V  <=>  C*V = m/M <=> C*V*M = m.


Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.