Der er lige nu 894 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

Matematik

Parameterfremstilling i rummet

02. juli 2012 af 
 - Niveau: A-niveau

Har virkelig brug for hjælp følgende opgaver. Sidder fast med følgende opgave.  Kan simpelthen ikke forstå hvordan kan man komme frem til en resultat uden en retningsvektor.

Tusind takker for jeres hjælp på forhånd.

OPGAVE1

Bestem en parameterfremstilling for den linje, som går gennem (1, -3, 4)

 

 

 

OPGAVE 2

Bestem en parameterfremstilling for den linje, som går gennem (1, -3, 4), og som står vinkelret på xz-planen.

 

Studieportalen.dk anbefaler:
Matematik
Hentet af 479
Matematik
Hentet af 1629



Brugbart svar (0)
02. juli 2012 af 

opgave 1. Der mangler nogle oplysninger. Kan vi ikke få hele opgaven ?

Opgave 2: Når linjen står vinkelret på xz planen er den parallel med y aksen



02. juli 2012 af 

#1


opgave 1. Der mangler nogle oplysninger. Kan vi ikke få hele opgaven ?

Opgave 2: Når linjen står vinkelret på xz planen er den parallel med y aksen

 

Har fandt ud af med første opgave.

 

Opgave 2. Når du siger den er parallel med y aksen, ville det sige at den har retningsvektor 0?



02. juli 2012 af 

Skal vi så sætte en tilfældigt punkt fra y aksen?



Brugbart svar (0)
02. juli 2012 af 

Det betyder at (0,1, 0) er retningsvektor. Den vektor er jo parallel med y aksen



Brugbart svar (0)
06. juli 2012 af 

OPGAVE1

Bestem en parameterfremstilling for den linje, som går gennem (1, -3, 4)

          
                          (x,y,z) = (
1, -3, 4) + t·r     t ∈ R         r er en retningsvektor

 

OPGAVE 2

Bestem en parameterfremstilling for den linje, som går gennem (1, -3, 4), og som står vinkelret på xz-planen

                          (x,y,z) = (1, -3, 4) + t·(0,1,0)    t ∈ R

                          (x,y,z) = (1, t - 3, 4)     t ∈ R

 



Brugbart svar (0)
06. juli 2012 af 

teksten i

OPGAVE 2 

Bestem en parameterfremstilling for den linje, som går gennem (1, -3, 4), og som står vinkelret på xz-planen

                          (x,y,z) = (1, -3, 4) + t·(0,1,0)    t ∈ R

                          (x,y,z) = (1, t - 3, 4)     t ∈ R

skal glemmes, da den er forkert


Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.