Der er lige nu 1086 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

Matematik

integration af produkt og sammensat f(x)

05. juli 2012 af 

Hej

Hvordan integreres følgende udtryk:

 

5*x^(4)*e^(x^5+1)

Ovenstående er jo både et produkt samt en sammensat funktion (e^(x^5+1)). Vil gerne bruge partiel integration og substitution, men hvordan bruges disse på samme tid?



Brugbart svar (1)
05. juli 2012 af 

  sæt

                                 u = x5+1    og dermed      du = 5x4dx

  og substituer
                                 ∫ ex^5+1·5x4dx = ∫ eudu = eu + k = ex^5+1 + k
 

 

 


Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.