Matematik

"Find et tal"

05. juli 2012 af Roflzor12 (Slettet) - Niveau: C-niveau

"Find et tal, hvor det dobbelte er 132 mere end det halve".

 

Er det mig der er komplet idiot? Siger mig IKKE noget. Kan I bare kigge på den, og så regne den ud på 2 sekunder?

Wtf.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juli 2012 af fosfor (Slettet)

tallet er a

det dobbelte er a*2

det halve er a/2

derfor er ligningen

a*2 =  a/2 + 132

Solve med hensyn til a


Svar #2
05. juli 2012 af Roflzor12 (Slettet)

#1


tallet er a

det dobbelte er a*2

det halve er a/2

derfor er ligningen

a*2 =  a/2 + 132

Solve med hensyn til a

 

Ja, men skal jeg så bare gætte mig frem eller hvad? Og hvorfor a og ikke x? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juli 2012 af fosfor (Slettet)

Gætte dig frem?? Du skal isolere a i ligningen. Du kan kalde tallet a eller x eller hvad du nu vil.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. juli 2012 af NejTilSvampe

2a = 0,5a + 132

Træk 0,5a fra på begge sider

2a - 0,5a = 132

1,5a = 132

(3/2)a = 132

a = 2*(132/3) = 2*(44) = ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. juli 2012 af Duffy

"Find et tal, hvor det dobbelte er 132 mere end det halve".


Løsning:


Kald tallet for x.

Der må ifølge teksten gælde at

2x = 132 + x/2

Heri skal vi så isolere x

2x - ½x = 132

1,5x = 132

x = 132/1,5

x = 88

Så det søgte tal er altså 88.


Passer det så, at det dobbelte af 88 er 132 større end det halve af 88? 

Well, lad os checke det:

Det dobbelte af 88 er 2*88 = 176, og det halve af 88 er 44

Dvs at der så skal gælde, at 176 - 44 = 132. Dettet er KORREKT !

Altså passer det vitterlig, at det dobbelte af 88 er 132 større end det halve af 88.


Skriv et svar til: "Find et tal"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.