Der er lige nu 1343 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

Matematik

Ligning

09. juli 2012 af 
 - Niveau: A-niveau

Hej Søde mennesker, er der en der kan hjælpe mig med at Reducér denne ligning ?

 

(a+b)(a-b)^2  ??

Studieportalen.dk anbefaler:
Matematik
Hentet af 171
Matematik
Hentet af 4
Kemi
Hentet af 25
Matematik
Hentet af 449
Matematik
Hentet af 478
Matematik
Hentet af 63
Matematik
Hentet af 611



Brugbart svar (0)
09. juli 2012 af 

kommer an på om du mener det hele i anden eller bare den sidste faktor?

altså er det (a+b)(a-b)^2 eller [(a+b)(a-b)]^2

men i begge tilfælde skal du bruge kvadratsætningerne.

og man ganger to parenteser med hinanden ved at gange hvert led med hinanden.

(der er ikke tale om en ligning, men om et udtryk)



09. juli 2012 af 

opgaven er at Reducér  (a+b)(a-b)+b2

nu er den rigtig sætning.. er lidt forvirret :(



Brugbart svar (0)
09. juli 2012 af 

(a+b)(a-b)+b2 = a2- b2 + b2 = a2



09. juli 2012 af 

Mange tak :))



Brugbart svar (0)
10. juli 2012 af 

# 0    Det er et udtryk, der skal reduceres og ikke en ligning, som også # 1 skriver.

at reducere  (infinitiv)

reducér !      (imperativ)



Brugbart svar (0)
10. juli 2012 af 
SYGNOK (Slettet)

Lige i lidt flere detaljer:

(a+b)(a-b)+b2 = a*a - a*b + a*b - b*b + b*b

dvs.

a2-ab+ab-b2 + b2 

-ab går ud med +ab

a2-b2+b2

-b2 går ud med +b2

og vi har dette tilbage:

a2

Dette er altså totalt lige ud af kvadratsætningen + 9. klasses algebra :-)



Brugbart svar (0)
10. juli 2012 af 

#6

Det er et velkendt resultat fra folkeskolen, at (a+b)(a-b) = a2 -b2 . Lægger man derfor b2 til dette, får man a2 som resultatet, som vist i #3.



Brugbart svar (0)
10. juli 2012 af 
SYGNOK (Slettet)

Jeg viste reduktionen for hvert led for at illustrere hvad der foregår trin for trin, skulle der være nogen tvivl om det. Netop fordi det her er (a+b)(a-b) = a^2 -b^2


Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.