Matematik

Hvordan undgår jeg sinusfælden ! >:D

11. juli 2012 af anonym000

Hej

Når jeg sider og laver trekantsopgaver, så ved jeg ikke helt, hvornår det er bedst at bruge cosinusrelationerne eller sinusrelationerne fo,r at selvfølgelig undgå at hoppe i en sinusfælde ?

Har i råd/regler til dette ?

Jeg kan huske, at da min lærer gennem kig det, så gav han kun et eksemple på det og ikke hvordan man identificeret problemet... det skal ses han var mega dårlig til at forklare og lære fra sig. heldigvis, får vi en ny lærer næste år :D

OG! hvordan ved jeg egentlig at her er der en sinusfælde!?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juli 2012 af SuneChr

Sinusfælden ligger dér, hvor en vinkel, en hosliggende -  og den modstående side kendes.


Svar #2
11. juli 2012 af anonym000

Det er tomelfingerregl? Eller sådan er det, hver gang?

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juli 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man kan i den forbindelse i nogle situationer benytte en generel egenskab ved trekanter, nemlig at der over for en større vinkel ligger en større side, til at udelukke den ene af sinusfældens to løsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. juli 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er det eneste trekantstilfælde, hvor en vinkelbestemmelse har mere end een løsning.


Svar #5
11. juli 2012 af anonym000

#3 

Har du et eksemple på dette? jeg har svært ved at "forstille" mig det i hovedet?

#4

okay, tror jeg skriver den regle ned.

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. juli 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Lav en tegning af en trekant, der hverken er ligebenet eller ligesidet. Det er lettere at forestille sig med en tegning ved hånden.


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. juli 2012 af mathon

når du kender
                              en spids vinkel, en hosliggende side og en modstående side kortere end den
                              hosliggende, men længere end højden på den ukendte tredje side,
                            

                              har trekanten to løsninger

eks.
               A = 38º     a = 5     c = 7

 

beregning:      

             sin(C1) / c = sin(A) / a

                  C1 = sin-1(7·sin(38º)/5) = 59,5º                         C2 = 180º - C1= 180º - 59,5º = 120,5º

                  B1 = 180º - 38º - 59,5º = 82,5º                          B2 = 180º - 38º -120,5º = 21,5º

                  b1/sin(82,5º) = 5/sin(38º)                                  b2/sin(21,5º) = 5/sin(38º)

                  b1 = sin(82,5º)·5/sin(38º) = 8,1                         b2 = sin(21,5º)·5/sin(38º) = 3,0


Svar #8
12. juli 2012 af anonym000

#7

Tak.

- - -

...............


Svar #9
21. juli 2012 af anonym000

#6

Hvis de to sider, som man kende er lige lange, så er der ikke nogen sinusfælde eller hvad?

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. juli 2012 af SuneChr

En trekant ABC, hvor A, a og c er givne, og det samtidig er givet, at a = c, da må C være lig med A.

En ligebenet trekant.

Her lurer ingen fælde.


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. juli 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej, det er korrekt.


Svar #12
22. juli 2012 af anonym000

#10, #11 

Okay.

- - -

...............


Skriv et svar til: Hvordan undgår jeg sinusfælden ! >:D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.