Der er lige nu 185 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

Matematik

Polynomier

14. juli 2012 af 

Er følgende korrekt forstået:

grad(f.g) = grad(f) + grad(g) ⇔ grad(f/g) = n-1       hvor n betegner den højeste potens der kan forekomme.

Studieportalen.dk anbefaler:
Matematik
Hentet af 27
Matematik
Hentet af 593
Matematik
Hentet af 1591
Matematik
Hentet af 191
Matematik
Hentet af 371
Matematik
Hentet af 274
Matematik
Hentet af 213
Matematik
Hentet af 869
Matematik
Hentet af 2252



14. juli 2012 af 

Hov. Selvfølgelig giver det ikke mening. Det giver mening i det øjeblik jeg deler med et 1.gradspolynomium af typen (x-a) hvor a er rod i polynomiet, hvorfor graden da bliver 1 mindre.



Brugbart svar (0)
14. juli 2012 af 

Ja, man benytter de kendte potens regler,  xn·xm  =  xn + m   og    xn / xm  =  xn - m



Brugbart svar (0)
14. juli 2012 af 

f/g er i almindelighed ikke et polynomium, så påstanden er ikke rigtig. Et eksempel  x/(x2+1)



Brugbart svar (0)
14. juli 2012 af 

Hvis kvotienten mellem 2 polynomier f(x) af grad n og g(x) af grad m, n≥m  rent faktisk giver et polynomium er graden af dette polynomium  n-m


Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.