Der er lige nu 574 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

Matematik

interval

15. juli 2012 af 
 - Niveau: B-niveau

hej

har en opgave der lyder sådan:

funktionen f har forskriften  f(x)= x^3 - 4,5x^2 +6x - 5

angiv de intervaller hvor f er henholdsvis progressiv og degressiv.

 

vil de så sige jeg skal finde monotiniforholdene og ud fra det intervallet? har aldrig hørt betegnelserne progressiv og degressiv? gætter lidt på det er det samme som poisitiv og negativ???

Studieportalen.dk anbefaler:
Biologi
Hentet af 479
Matematik
Hentet af 134



Brugbart svar (0)
15. juli 2012 af 

                            progressiv = monotont voksende dvs f '(x)>0

                            degressiv = monotont aftagende dvs f '(x)<0

                    
                            f '(x) = 3x2 - 9x + 6
= 3(x2 - 3x + 2) = 3(x-1)(x-2)
 



15. juli 2012 af 

tak så har jeg lavet den rigtig :)

 


Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.