Der er lige nu 472 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

Matematik

Vektorer i rummet

19. juli 2012 af 
 - Niveau: A-niveau

Jeg har fået givet tre punkter A,B,C jeg skla ud fra disse tre punkter bestemme arealet af trekanten. Det jeg så gør er at jeg finder min vektor AB og min vektor AC. Dette gør jeg ved at minus mine B kordinater med mine A kordinater. Jeg finder nu krydsproduktet og de tal jeg får her sætter jeg bare i anden og tager en halv samt kvadratroden. Men jeg får ikke det rigtige resultat. Hvad gør jeg forkert.

Håber der er nogen som kan hjælpe.

 

På forhånd tak!

Studieportalen.dk anbefaler:
Matematik
Hentet af 511
Matematik
Hentet af 29
Matematik
Hentet af 1628
Matematik
Hentet af 241



Brugbart svar (0)
19. juli 2012 af 

kan være du ganger den halve forkert på, men fremgangsmåden er rigtig, så du skal komme med flere dejtaler hvis jeg skal hjælpe.

"..de tal jeg får her sætter jeg bare i anden.." ja man finder længden.



19. juli 2012 af 

Opgaven lyder:

Beregn arealet af den trekant, der udspændes af:

A(1,1,2)B(-1,2,3)C(3,-1,2)

Jeg får så at min vektor AB er = (-2,1,1) og min vektor AC=(2,-2,0) Dette finder jeg så krydsproduktet til og får:

[2,2,2]

Jeg finder så arealet ved at sige:

0,5√2^2+2^2+2^2

Det får jeg så til:

0,5√12

Og i facit står der det skal give √8

Håber du kan hjælpe

 



Brugbart svar (0)
19. juli 2012 af 

#2

Dit resultat reduceres til 0.5·√12 = √3 , og det ser ud til, at både din fremgangsmåde og dit resultat er korrekt.



19. juli 2012 af 

Ja, jeg kan nemlig heller ikke forstå det. Det må være en fejl i facit listen

Men tak alligevel.



Brugbart svar (0)
19. juli 2012 af 

#4

Rent typografisk er der ikke så langt fra √3 til √8 . Jeg er tilbøjelig til at give dig ret i, at din facitliste ikke er korrekt i denne opgave.



Brugbart svar (0)
19. juli 2012 af 
pvm

Jeg er enig i resultatet √3 facitlisten må være "gal på den"

---

med venlig hilsen

Peter Valberg

 



Brugbart svar (0)
20. juli 2012 af 

Errare typographical est.



Brugbart svar (0)
20. juli 2012 af 

#7

Ja, det ser ud til, at sæternissen må have været på spil i dette tilfælde; der kan umuligt være tale om en menneskelig fejl.


Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.