Der er lige nu 1526 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

Matematik

Simpel differentiation

19. juli 2012 af 
 - Niveau: A-niveau

Hej derude

Jeg kan simpelthen ikke gennemskue, hvordan dette fremkommer, når der differentieres iht. x

((x2+y2)1/2)` = x(x2+y2)-1/2

Hvorfor trækkes x ned foran og multipliceres med udtrykket?

På forhånd tak og god sommer.



Brugbart svar (1)
19. juli 2012 af 

Der er tale om at differentiere en sammensat funktion. Efter at have differentieret den ydre funktion (...)1/2 , skal man gange med den afledede (med hensyn til x) af den indre funktion x2+y2 , så man får

((x2+y2)1/2)' = (1/2)·(x2+y2)-1/2 · (x2+y2)' = (1/2)·(x2+y2)-1/2 · 2x = x·(x2+y2)-1/2


Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.