Matematik

Vektorer 3D

26. juli 2012 af hansog (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har vedlagt opgaven i en word fil. 

Jeg har problemer med begge opgaver den første er jeg ikke sikker på hvad jeg skal, og den anden får jeg resultatet 

80,7 grader. Problemet er at jeg mener at når der er en plan er det noget med at man skal sætte det minus 90, altså i dette tilfælde: 90-80,7, men har ikke helt styr på de konkrette regler. 

Vedhæftet fil: Studieplan hjælp.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. juli 2012 af mathon

 

              n = a x b   er en normalvektor til planen indeholdende punktet P(1,3,-6)
 


Svar #2
26. juli 2012 af hansog (Slettet)

Mange tak

hvad med opgave b, er resultatet blot 80,7?


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. juli 2012 af mathon

 

        Ja       den spidse vinkel mellem l og β er 80,7º  


Svar #4
26. juli 2012 af hansog (Slettet)

Jeg mener bare min lærer har sagt at når der indgår en normalvektor skal man trække det fra 90 grader per normal vektor. Kan du specifere det? 


Svar #5
26. juli 2012 af hansog (Slettet)

En anden ting er, når jeg tager krydsproduktet af a og b får jeg n=7x+x+2z, hvordan kan jeg påvise at denne ligning løber igennem punktet P? Som du kan se er vektorer ikke lige min kerne kompetence.


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. juli 2012 af mathon

 rettelse til opgave b

        tegn og forstå:

                       den spidse vinkel mellem n og β er 80,7º

    hvorfor
                       den spidse vinkel mellem r og β er (90º - 80,7º) = 9,3º
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. juli 2012 af mathon

#1


 

              n = a x b = [7,1,2]   er en normalvektor til planen α indeholdende punktet P(1,3,-6)


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. juli 2012 af mathon

  for et vilkårligt punkt Q(x,y,z) i planen α
          ligger vektoren PQ = [x-1,y-3,z+6] i α

  α's punkter har derfor

          ligningen
                            α:   nPQ  = 0

                            α:   [7,1,2] • [x-1,y-3,z+6]  = 0

                            α:   7x - 7 + y - 3 + 2z + 12  = 0


                            α:   7x + y + 2z + 2  = 0
 


Svar #9
26. juli 2012 af hansog (Slettet)

Super det er også det resultat jeg har fundet frem til, mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Vektorer 3D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.