Der er lige nu 2604 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

Biologi

Iltoptagelse fra Glykose

26. juli 2012 af 
 - Niveau: Videregående

Hvad er Iltens energetiske værdi? Hvordan beregner jeg det?

C6H1206 =glykose

C6H1206 + 6 O2  -> 6CO2 + 6H2O

Molekylevægt = 180 g

6 Mol O2 = 134,4 liter

Fysiologisk brændeværdi  = 16 kJ x g-1 

Har svært ved at se hvordan beregningen ser ud med mellemregninger!

 



Brugbart svar (1)
26. juli 2012 af 

du udtrykker dig forkert,
da
Fysiologisk brændværdi (eng. physiological fuel value) er et mål for, hvor megen energi en bestemt mængde af en fødevare bidrager med i det menneskelige legeme til opvarmning, bevægelse og vedligeholdelse af væv.

Oxygen har således ingen fysiologisk brændværdi.


Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.