Matematik

Tangent linje på cirkel

30. juli 2012 af hansog (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder med opgaven:
En cirkel har centrum i C(1,0) og radius 81/2. En linje er bestemt ved ligningen 
y=x-1
Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem cirkel og linjen. 
Jeg er faktisk helt på bar bund, nogen der kan hjælpe mig med fremgangsmåden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. juli 2012 af Andreww (Slettet)

Du skal allerførst bestemme cirklens ligning udfra de givne oplysninger.

Husk på at cirklen opskrives som følger:

(x-x0)2 + (y-y0)2 = r2     | Hvor x0 og y0 er centrumkoordinaterne 

Du har samtidig opgivet en linje y=x-1

Indsæt (x-1) på y's plads i cirklens ligning, og isoler x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. juli 2012 af peter lind

Find cirklens ligning

Indsæt y=x-1 og du har en andengradsligning i x, som du må løse. Hver af løsningerne giver x koordinaten til linjens skæringspunkt med cirklen.

Indsæt x koordinaten i linjens ligning og du har y koordinaten til punkterne.

Lad P være et af de fundne punkter. Tangenten i punktet har vektoren CP som normalvektor


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. juli 2012 af mathon

en cirkel med ligningen

                                           (x - a)(x - a) + (y - b)(y - b) = r2
har i (xo,yo)
tangenten
med ligningen
                                           (xo - a)(x - a) + (yo - b)(y - b) = r2
 

                           
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. juli 2012 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. august 2012 af mathon

se
 

Vedhæftet fil:cirkeltangent_3.doc

Skriv et svar til: Tangent linje på cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.