Der er lige nu 187 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

Matematik

Vektorer

01. august 2012 af 
cre
 - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg sidder og bøvler lidt med en opgave med vektorer, og håber der er nogle, der kan hjælpe mig lidt videre.

En linje L har normalvektoren n=(-3  over 1) og går gennem punktet P0=(2,3)

En anden linje M går gennem punktet P1=(3,2), og står vinkelret på linjen L.

Af det skal jeg bestemme ligningerne for L og M, og for L var det sådan set nemt nok, da normalvektoren er opgivet. Men for M har jeg lidt problemer.

Min tankegang har indtil videre været, at når M er vinkelret med L, så må M's retningsvektor være det samme som L's normalvektor. For så kan a og b i retningsvektoren 'bytte plads', og så har jeg tallene jeg skal bruge i normalvektoren ikke?

Studieportalen.dk anbefaler:
Matematik
Hentet af 920
Matematik
Hentet af 511
Matematik
Hentet af 775
Matematik
Hentet af 533
Matematik
Hentet af 802
Matematik
Hentet af 1630
Matematik
Hentet af 7
Matematik
Hentet af 302
Matematik
Hentet af 280
Matematik
Hentet af 324



Brugbart svar (0)
01. august 2012 af 

Ja, normalvektor for M vil være tværvektor for n .

Tværvektor for =  (- 1 ; - 3)

M  =  {(x ; y) |  - 1(x - 3) - 3(y - 2)  =  0 }



01. august 2012 af 
cre

Hvis jeg forstår det rigtigt, så har tværvektoren til linjen L de samme tal, som normalvektor til linjen M?



Brugbart svar (0)
01. august 2012 af 

# 2   Ja. Altså tværvektoren til L's normalvektor har de samme koordinater som M's normalvektor.



01. august 2012 af 
cre

Super! Tak for svar. :)

 


Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.