Der er lige nu 1839 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

Matematik

differentiation

05. august 2012 af 

Hej!

Håber nogen kan hjælpe mig med at differentiere denne opgave:

ln((1+r)*(v1+h1-c1)) mht. c1

På forhånd tak! :)

Studieportalen.dk anbefaler:
Matematik
Hentet af 627
Matematik
Hentet af 1006
Matematik
Hentet af 2424
Matematik
Hentet af 1326
Samfundsfag
Hentet af 228
Fysik
Hentet af 130



Brugbart svar (0)
05. august 2012 af 

Benyt reglen for sammensat funktion.

g(c1) = ln c1             h(c1)  =  (1 + r)(v1 + h1 - c1)

( g(h(c1)) )´      =     g´(h)·h´      =     (- 1 - r) / ( (1 + r)(v1 + h1 - c1) )     Alt andet end c1 er konstanter. 



05. august 2012 af 

Tak!

Tror jeg har fanget den. :)



Brugbart svar (0)
05. august 2012 af 

# 1 fortsat.

Kan forkortes  til        - 1 / (v1 + h1 - c1


Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.