Matematik

Kvadratisk programmering

05. august 2012 af cre (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg bøvler rigtig meget med vedhæftede opgave, og ved ikke helt hvordan jeg skal komme videre. :(

Indtil videre har jeg prøvet at isolere x i funktionen p(x) og ligeledes y i funktionen q(y), dog har jeg ingen idé, om det er sådan, jeg skal komme videre?

Er der nogen der kan give mig lidt hjælp til at løse denne opgave?

 

På forhånd tak.

Vedhæftet fil: opgave 5.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. august 2012 af peter lind

Hvis du ser på funktionen uden at tage hensyn til begrænsningen er den optimal for x = 25 og y = 20. Da 20+25 < 50 binder begrænsningen ikke


Svar #2
05. august 2012 af cre (Slettet)

Men det er vel kun for p(x)?  Eller hvad er din tankegang?

  


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. august 2012 af peter lind

Det er for f(x,y). Det er jo dækningsbidraget, der skal optimeres


Svar #4
05. august 2012 af cre (Slettet)

Det giver altså ikke mening for mig.

Jeg ved godt, at du er kommet frem til x=25 og y=20 ved at kigge på funktionen.

Men vil du ikke vise, hvordan man gør, hvis man skulle beregne og komme frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. august 2012 af peter lind

Du kan se på din egen omskrivning i forbindelse med niveaukurven. Det giver f(x,y) -(x-25)2-(y-20)2 + k, hvor k er et eller andet tal, som jeg ikke har beregnet. -(x-25)2 <= 0 og har maksimumsværdien 0 for x = 25. Tilsvarende for y.

En anden metode vil være at bruge differentialregning; men med det du har lavet i forvejen er den første metode nemmest.


Svar #6
05. august 2012 af cre (Slettet)

Okay jeg er med på det første nu, og har svaret på a) og b).

Men kan du give mig en hint om, hvordan jeg løser c)?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. august 2012 af peter lind

Det er c, som jeg har svaret på. Jeg har muligvis været lidt for hurtig der


Svar #8
05. august 2012 af cre (Slettet)

Nåå ja, det kan jeg da godt set nu.

Ellipsen har centrum i (25,20)


Skriv et svar til: Kvadratisk programmering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.