Fysik

Hjælp til eksamensspg

13. august 2012 af MichaelMM (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

Jeg har lidt problemer med at forstå dette spg.

Hvad skal jeg komme ind på under emnet: elektrisk strøm, når jeg får dette spg:

"Omtal karakteristiske fysiske størrelser knyttet til et elektrisk kredsløb"?

 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2012 af peter lind

spændning, strøm, modstand og effekt Ohms lov


Svar #2
13. august 2012 af MichaelMM (Slettet)

Er det vigtigt at komme ind på ladning her?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. august 2012 af mathon

spænding er jo defineret
som
                 energi pr ladningsenhed

                 U = E/q          enheder:    V = J/C = J/(As)


Svar #4
13. august 2012 af MichaelMM (Slettet)

Jeg har nu defineret, hvad I, R og U er og regner med at tegne et kredsløb til eksamen.

Jeg er i tvivl om, hvad R(resistoren) gør godt for i et elektrisk kredsløb?

Altså: Hvad er kredsløbet med den og hvad er det foruden den?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. august 2012 af mathon

    

     ...et kredsløb uden resistor er kortslutning og dermed et hurtigt afbrudt kredsløb
        grundet den høje strømstyrke, som ledningerne ikke er dimensioneret til.


Svar #6
13. august 2012 af MichaelMM (Slettet)

Okay, så tror jeg, at jeg forstår.

Men er der noget i dagligdagen af hvidevare der ikke består af en modstand, som sagtens kan klare den høje strømstyrke eller er det tilfældet at alt elektrisk apparatur har en modstand?


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. august 2012 af peter lind

næsten alt har en modstand. Der findes nogle enkelte meget specielle stoffer der er modstandsfri, de såkaldte superledende stoffer. Disse stoffer er kun superledende ved meget lave temperaturer tæt på det absolutte nulpunkt. Du kan rolig regne med at at alle elektriske apparater i dit hjem har en modstand, Modstanden er tilpasset så en spændning på 240 V giver en passende strøm igennem apparatet


Svar #8
13. august 2012 af MichaelMM (Slettet)

Mange tak for svar :)

 

Jeg er nu i gang med at finde ud af, hvordan disse fysiske størrelser måles(U, I og R)

Jeg ved, at U(V) skal måles parallelt med det målte.

Men jeg ved ikke, hvor i et kredsløb I(A) skal måles?
Det er vel bare før voltmeteret?

Og.. Hvordan måler man R? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. august 2012 af peter lind

Et amperemeter skal sættes i serie. Modstanden findes ud fra måling af strøm og spænding samt bruge Ohms lov.


Skriv et svar til: Hjælp til eksamensspg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.