Der er lige nu 586 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

Matematik

Matematik C!!!

19. august 2012 af 
 - Niveau: C-niveau

Hej jeg håber i vil kigge på det, og så om jeg har gjordt noget galt.

Hilsen mig

på for hånd taak :)

brøker:

Forlænge:

3/5= 3*4/5*4 =12/20

forkorte:

12/9= 12:3/9:3 = 4/3

Plus:

3/5 + 2/3 = 3*3/5*3 + 2*5/3*5 = 9/15 + 10/15 = 19/15

plus og forkorte:

5/12+ 1/3 = 5*1/12*1 + 1*4/3*4 = 5/12 + 4/12 = 9/12

9/12 = 9:3/12:3 = 3/4

gange:

2/3 * 5/7 = 2*5/3*7 = 10/21

4/9 * 3/2 = 2/3

dividere:

3/5 : 7/4 = 3/5 * 4/7 = 3*4/5*7 = 12/35

1/4 : 3/8 = 2/3

gange med hel tal:

5/7 * 7 = 5*7/7 = 35/7

dividere med hel tal:

4/9 :5 = 4/9*5 = 4/ 45

Ligninger:

1). x-2= 5

x= 5+2

x= 7

2.) 2x=10

x= 10/2

x= 5

3). 2x-2 =16

2x= 16 + 2

2x= 18

x= 18/2

x= 9

4). 2=x+3 

2-3=x

-5= x

x=5

5). -x+1= x +5

-x+1-x= 5

x+1 = 5

x= 5-1

x= 4

6). 2x + 2 = -x +11

2x+2+x =11

3x + 2 = 11

3x= 11 -2

3x = 9

x= 9/3

x= 3

7). -2x -1 +x = 1

x-1 = 1

x= 1/1

X = 1

8).7x -5 = 10x +31

7x-5 - 10x = 31

3x-5 = 31

3x= 31+ 5

3x = 36

x= 36/3

x= 12

9). 2/3x +5 = x-10

3* 2/3x + 3*5 = 3*x - 3* 10

2x + 15 = 3x - 30

2x + 15 - 3x = 30

- 5x + 15 = 30

-5x = 30- 15

-5x = 15

x = 15/ 5

x= 3

10). 1/2x + 5/4 = 4, 75

2* 1/2x + 2* 5/4 = 2* 4,75

x + 2,5 = 9,5

x = 9,5 - 2,5

x= 7

11). 4/9x - 2 = x + 7/9

9* 4/9x - 9* 2 + 9* 7/9

4x- 18 = 9x +7

4x - 18 - 9x = 7

-5x -18 = 7

-5x = 7 + 18

-5x = 25

x = 25/5

x= 5

opg. 2.013

3(x+1) +4 = 27 - x

3x + 3 + 4 = 27 -x

3x + 3 + 4 + x = 27

4x + 3 +4  = 27

4x + 7 = 27

4x = 27 - 7

4x = 20

x= 20/ 4

x = 5

opg. 1006

en mobilabonnent betaler 0,70 kr pr. mint. for samtaler og 0,20 kr pr. sms.

En måned var regningen i alt på 486 kr. for et antal  sms'er og 630 minutters samtaler.

a) hvor mange sms'er  er der sendt ?

(486 - 630 * 0,70) / 0,20 kr = 225 antal sms'er er der blevet sendt

b) opstil en formel til at beregne hvor meget der skal betales for x sms'er og t minutters samtaler.

??

 

 

 

 

Studieportalen.dk anbefaler:
Matematik
Hentet af 387
Matematik
Hentet af 1703
Matematik
Hentet af 1175
Matematik
Hentet af 1117
Matematik
Hentet af 163
Matematik
Hentet af 3159
Samfundsfag
Hentet af 214
Biologi
Hentet af 316
Biologi
Hentet af 309
Naturfag
Hentet af 493



Brugbart svar (0)
19. august 2012 af 

Ligningerne kan du selv kontrollere løsningen på, ved at sætte dit fundne x ind i den oprindelige ligning. Hvis det passer har du regnet rigtigt.



19. august 2012 af 

Jeg vil bare have en rettelse?



Brugbart svar (0)
19. august 2012 af 

#2

I ligningerne gør man prøve: man indsætter den fundne værdi for x i den oprindelige ligning og efterviser derved, om den fundne løsning tilfredsstiller ligningen. Det er noget du selv kan og skal gøre.


Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.