Matematik

Faktor regning

20. august 2012 af mibon85 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Lige en opgave jeg hænger fast i :(
Håber nogen kan stille regnestykket op så det er overskueligt, så jeg kan komme videre med resten alene :)

 

8a2+40ab+50b2

 

Hilsen Mikkel B.


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Sæt en fælles faktor 2 uden for parentes:

8a2+40ab+50b2 = 2 · (4a2 + 20ab + 25b2)

og genkend leddene i parentesen som kvadratet på en toleddet størrelse:

2 · (4a2 + 20ab + 25b2) = 2 · (2a + 5b)2


Svar #2
20. august 2012 af mibon85 (Slettet)

hvor er 40ab henne så..?? :O


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

40ab blev til 2·20ab, og faktoren 2 blev sat uden for parentes.


Svar #4
21. august 2012 af mibon85 (Slettet)

Mange tak hjælen :)

Dvs 9m2 + 24m + 16 = (3m+4)2  :)


Skriv et svar til: Faktor regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.