Fysik

Radiosignals hastighed + Cirkelbevægelse i forhold til jorden

20. august 2012 af JacobHolmJensen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa. 

Jeg har lidt problemer med nogle fysik opgaver, som vi har fået for til en aflevering. 

Jeg har vedlagt opgave arket som bilag og håber, at der er en venlig og pædagogisk (og ikke mindst tålmodig!) nørd som vil tage et kig på det sammen med mig :-)

Mvh. Jacob.

Mine egne svar:

A) Hvor lang tid tager det radiosignalet at tilbagelægge denne tur? 

- Her er tale om turen fra jorden og til satelitten som er 35.800 km. væk. 

Jeg har fået af vide, at et radiosignal og lyset bevæger sig omtrent lige hurtigt og jeg derfor kan antage, at det er 300.000 km/s. 

Skal jeg så bare sige: t=s/v? Det vil så give: t= 35.800.000m / 300.000.000 m/s = 0,119333 s.? - Og så selvfølgelig gange det med 2, da det kun er den ene vej?

Mange tak på forhånd! :-)

Vedhæftet fil: fr_264_size640.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
20. august 2012 af mathon

 

                                     t = 2s / v

                                     t = 2·(35.800 km) / (300000 km/s) = 0,24 s


Svar #2
20. august 2012 af JacobHolmJensen (Slettet)

Mange tak for hjælpen! :-)

 

Har du mulighed for at hjælpe lidt med opgave b også?

 

- Jeg skal bestemme kommunikationssatellittens fart i cirkelbevægelsen?


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. august 2012 af mathon

 

                        vgeostationær = ω·R = (2π/T)·R = (2π/(24 h))·(35.800 km) = 2603,45 km/h


Svar #4
20. august 2012 af JacobHolmJensen (Slettet)

Rigtig, rigtig mange tak for hjælpen endnu en gang! 

 

Du tror vel ikke du kunne hjælpe til med opgave C og D også, vel?

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. august 2012 af mathon

    du skal bare have det overstået!
    Fatter/lærer du overhovedet noget?


Svar #6
20. august 2012 af JacobHolmJensen (Slettet)

Ja, selvfølgelig! Det ville være dumt af mig andet. 

 

Jeg sidder med mine bøger, noter og formelsamlinger ved siden af, og når faktisk at finde de rigtige formler, men problemet ligger i at få flyttet rundt på dem, samt at skrevet de rigtige informationer/tal ind på de rigtige pladser :-)


Brugbart svar (1)

Svar #7
20. august 2012 af mathon

c)
         benyt

              Mars' tyngdefelt leverer centripetalaccelerationen


Svar #8
20. august 2012 af JacobHolmJensen (Slettet)

Men skal jeg stadig bruge den almindelige formel for banebevægelse i et centralt tyngdefelt?

Altså,     T=2*π*√r^3/G*M ?

Jeg forstår ikke helt hvad du mener med, at Mars' tyngdefelt leverer den acceleration? 


Brugbart svar (1)

Svar #9
20. august 2012 af mathon

der menes

                acentrip = G·M / r2 = ω2·r

                              ω2 = G·M / r3

                              ω2 = (6,67·10-11 N·m2/kg2)·(0,11·5,976·1024 kg) / (300000 m)3 =0,001624 s-2

                              ω = 0,040298 s-1

                                        2π/T = 0,040298 s-1

                              T/(2π) = 24,82 s

                              T = 2π·(24,82 s) = 155,92 s = 2 min 36 sek


Skriv et svar til: Radiosignals hastighed + Cirkelbevægelse i forhold til jorden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.