Der er lige nu 1517 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

Matematik

vektorer

20. august 2012 af 
frøkendingo (Slettet)
 - Niveau: A-niveau

jeg har fået til opgave at finde længden af nogle vektorer. det har jeg så gjort også har jeg fået til opgave at finde længden af to vektorer plusset sammen. 

hvordan skal jeg gøre dette?

på forhånd tak. 

Studieportalen.dk anbefaler:
Matematik
Hentet af 919
Matematik
Hentet af 511
Matematik
Hentet af 775
Matematik
Hentet af 533
Matematik
Hentet af 802
Matematik
Hentet af 1629
Matematik
Hentet af 7
Matematik
Hentet af 302
Matematik
Hentet af 280
Matematik
Hentet af 324



Brugbart svar (1)
20. august 2012 af 

                    

                           ...geometrisk addition

 

           når V er vinklen mellem vektorerne a og b

haves

                    |a + b|2 = |a|2 + |b|2 + 2·|a|·|b|·cos(V)

                    |a + b|  = (|a|2 + |b|2 + 2·|a|·|b|·cos(V))1/2



20. august 2012 af 
frøkendingo (Slettet)

ja den tænkte jeg også på men er lidt forvirret for der er nemlig ikke angivet nogen vinkel.



Brugbart svar (1)
20. august 2012 af 

#2

Er vektorerne givet ved deres koordinatsæt?

Hvis a = (a1;a2) og b = (b1;b2) , er

a+b = (a1+b1 ; a2+b2) ,

og dermed er

|a+b| = [ (a1+b1)2 + (a2+b2)2 ]1/2

 



20. august 2012 af 
frøkendingo (Slettet)

ja det er de



Brugbart svar (0)
20. august 2012 af 

#4

Så skal man blot indsætte i udtrykket i #3.


Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.