Der er lige nu 606 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

Fysik

periode og frekven

26. august 2012 af 
 - Niveau: B-niveau

1) HVAD ER PERIODE OG FREKVENS FOR EN TONE, HVIS BØLGELÆNGDE I LUFT ER 0,400 M

 med mellemberegninger tak (((:

 

2) SYNLIGT LYS RUMMER BØLGELÆNGDER I OMRÅDET MELLEM 390 M OG 780 nm. hvad er de tilsvarende frekvenser



Brugbart svar (0)
26. august 2012 af 

I begge opgaver skal du bruge at bølgelængde* frekvens = bølgehastigheden. Bølgehastighederne må du slå op i din bog eller i tabel. Til den første opgave skal du også bruge at frekvens*periode = 1



Brugbart svar (0)
27. august 2012 af 

1)

               lydens hastighed i luft ved 20ºC er
                                  
                                     v = 341 m/s

                                     λ·f = v

                                     f = v / λ

                                     T = 1/f


Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.