Matematik

Fald i procent

09. september 2012 af Fleakeren (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg er kommet lidt i tvivl om hvordan man regner fald i procent ud. stykket lyder:

En produktion falder med 60% om året. hvor meget  har fabrikken tabt hver måned i %?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. september 2012 af SuneChr

( 1 + (- 0,60) )1  =  ( 1 + r )12        r  regnes med fortegn.


Svar #2
09. september 2012 af Fleakeren (Slettet)

Eller sorry, er ikke helt med endnu, ville værdsætte det hvis du kunne uddybe en lille smugle? :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2012 af SuneChr

Produktionen år 0  er  P

Produktionen år 1  er  P - 0,60·P  =  P·(1 - 0,6)

Denne skal være lig med produktionsfaldet i % pr måned i 12 på hinanden følgende måneder ( = 1 år)

 


Svar #4
09. september 2012 af Fleakeren (Slettet)

er bange for er simpelthen ikk med..  12 - 0.6*12 = 12*(1-06) ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Isoler r af udtrykket i #1:

(1 + r)12 = 1 - 0,60 = 0,40

r = 0,401/12  -1


Skriv et svar til: Fald i procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.