Matematik

Bestem k værdien - andengradsligning

19. september 2012 af miss-tk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har lige lige en opgave, jeg godt kunne bruge en forklaring på.. Har ingen idé om, hvordan jeg skal gøre.

Bestem de værdier for k, der gør at ligningen har netop én løsning:

          x2 + (k + 3)x + 4k = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2012 af nielsenHTX

hvis en 2.gradsligning har en løsning er D=0

så find k så D=0. altså

(k+3)2-4*1*4k=0 find k

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2012 af mathon

 

        netop én løsning
                                   hvad betyder det diskriminantmæssigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2012 af mathon

altså
             (k + 3)2 - 4·1·(4k) = 0

løs med hensyn til k


Svar #4
19. september 2012 af miss-tk (Slettet)

Jeg har forstået at d=0

Har bare ingen anelse om, hvordan jeg finder k.

k2+9-4*1*4k

k2+9-4*4k

k2+9-16k

Det er hvad jeg har, og er næsten sikker på, det ikke er rigtigt.. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2012 af mathon

#3


altså
             (k + 3)2 - 4·1·(4k) = 0

             k2 + 6k + 9 - 16k2 = 0

             15k2 - 6k - 9 = 0

             5k2 - 2k - 3 = 0 .............

 


Svar #6
19. september 2012 af miss-tk (Slettet)

Hvor kommer de 6k fra? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. september 2012 af mathon

 

kend dine kvadratsætninger
                                              (a ± b)2  = a2 ± 2·a•b + b2


Svar #8
19. september 2012 af miss-tk (Slettet)

SELVFØLGELIG!

Jeg har kigget for meget på tal, så har set mig blind på det hele.. 

 

 


Skriv et svar til: Bestem k værdien - andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.