Matematik

løs andengradsligning algebrarisk

24. september 2012 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg sidder her med nogle ligninger som jeg simpelthen ikke kan løse. er der nogen der kan forklare mig hvordan man løser denne type ligninger?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2012 af peter lind

Løsning af andengradsligningen ax2+bx+c=0      (flyt konstanterne over på venstre side så dine ligninger får den form)

1. Find diskriminante d = b2-4*a*c

2. d<0 ingen løsning

3. ellers x= (-b±kvrod(d)/(2a)


Svar #2
24. september 2012 af cecilied34 (Slettet)

Jeg kunne ikke få dig til at eksemplificere med en af ligningerne?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2012 af peter lind

Prøv først selv. I den første ligning flyt konstanten over på venstre side. Sammenlign med ax2+bx+c=0. Hvad skal du sætte a, b og c til for at få din ligning


Skriv et svar til: løs andengradsligning algebrarisk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.